Het diploma Manager/ondernemer horeca is behaald ... en dan? Bij leidinggeven aan een bedrijf of vestiging komt veel kijken. Naast aandacht voor kennis is er daarom in het lesmateriaal van Tendens Ondernemer Horeca veel aandacht voor de beroepscompetenties. Kenmerkend voor de methode Tendens Ondernemer Horeca zijn de specifieke beroepssituaties. Door samenwerking met de professionele praktijk wordt een goed beeld gegeven van de toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd. Tendens Ondernemer Horeca voldoet aan het kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij.
In Meewerken in logiesverstrekkende bedrijven maak je kennis met de afdelingen Rooms division en Conference & Banqueting. Je leert hoe je reserveringen voor kamers en/of zalen en arrangementen moet aannemen en hoe je gasten incheckt. Je leert ook welke service je kunt verlenen aan gasten tijdens hun verblijf en hoe je gasten op een professionele manier uitcheckt. Als manager/ondernemer is het belangrijk dat je night-audit-rapportages kunt maken van de omzet en arrangementen en speciale activiteiten kunt ontwikkelen.
Bij dit theorieboek hoort het werkboek Meewerken in logiesverstrekkende bedrijven.