Je hebt het diploma Manager/ondernemer horeca behaald ... en dan? Bij leidinggeven aan een bedrijf of vestiging komt veel kijken. Naast aandacht voor kennis is er daarom in het lesmateriaal van Tendens Ondernemer Horeca veel aandacht voor de beroepscompetenties. Kenmerkend voor de methode Tendens Ondernemer Horeca zijn de specifieke beroepssituaties. Door samenwerking met de professionele praktijk wordt een goed beeld gegeven van de toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd. Tendens Ondernemer Horeca voldoet aan het kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij.
In dit theorieboek wordt de theorie behandeld die nodig is om mee te werken in de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden in het restaurant. Algemene beroepsvaardigheden als hygiënisch en gastgericht werken en commerciële vaardigheden komen aan bod, de werkzaamheden van de medewerker in de bediening en drankenkennis. Er wordt uitgelegd hoe dranken serveergereed gemaakt moeten worden, met welke gereedschappen, machines en apparatuur je in het restaurant werkt en hoe je dranken en gerechten serveert. Ook het creëren en bewaken van sfeer vanuit het gastvrijheidsconcept en sociaal-hygiënisch beleid komen aan bod.
Dit theorieboek kan ingezet worden als naslagwerk bij het werkboek Meewerken in het restaurant.