Je hebt het diploma Manager/ondernemer horeca behaald ... en dan? Bij leidinggeven aan een bedrijf of vestiging komt veel kijken. Naast aandacht voor kennis is er daarom in het lesmateriaal van Tendens Ondernemer Horeca veel aandacht voor de beroepscompetenties. Kenmerkend voor de methode Tendens Ondernemer Horeca zijn de specifieke beroepssituaties. Door samenwerking met de professionele praktijk wordt een goed beeld gegeven van de toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd. Tendens Ondernemer Horeca voldoet aan het kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij.
Het theorie-/werkboek Basis horecamangement bereidt je voor op de onderdelen financieel en commercieel management van het kwalificatiedossier. De inhoudsmaten en gewichten in de horeca worden behandeld, evenals het omrekenen van recepturen en werken met een keukenmanagementsysteem. Je leert hoe je van inslag tot nettoverkoopprijs komt. Er wordt uitleg gegeven over yield management, het berekenen van de kaartprijs en de verkoopanalyse. Daar heb je kennis voor voorraadbeheer voor nodig. Ook het bewaken en begroten van financiën komen aan bod.